Månadens ras!

Hej!
Månadens ras är kooikerhondje som jag tycker är en fin ras. 

 

            Du bör tänka på:

  • Det är en liten hund med stor kapacitet som kräver stöd och vägledning för att utvecklas på bästa sätt
  • Den behöver en ägare som aktiverar den och är beredd att lägga mycket tid på den som valp och unghund.
  • Det är i ung ålder som grunden läggs för hur den kommer att bli som vuxen.
  • Den är mycket mån om att vara till lags men behöver en ägare som tydligt talar om vad som förväntas.

 

Kort om rasen:

Kooikern är en hund som har det mesta. Perfekt storlek som innebär att de kan göra allt som man kan med en stor hund men man kan ändå ha dem i knät.

Ett härligt temperament, lagom arbetsglada, trogna och vackra!

Kooikern behöver en konsekvent uppfostran och tydlig ledare. 

Kooikern blir relativt gammal, i genomsnitt 13 år.

Det är en aktiv ras med mycket energi, en allsidig sportig hund som behöver få utrymme att använda sin intelligens. Det finns många aktiviteter som passar den. Agility fångar upp rasens snabbhet, smidighet och följsamhet. Många individer har gjort stora framgångar. Andra aktiviteter där rasen visat bra resultat är spårning, lydnad, freestyle med flera. En kooikerhondje är alltid redo för olika aktiviteter.

Egenskaper:

Den brukar inte vara speciellt skällig och är ofta ointresserad av främmande människor och hundar. För att trivas kräver kooikern ordentlig aktivering, den passar inte som enbart sällskapshund. Rasen är en alert, aktiv och intelligent hund med ett gladlynt temperament och är mycket lättlärd. Kooikerhondje utvecklar ofta starka personligheter och mycket charm och blir en älskad, trogen familjemedlem. Den är mycket hund i sin lilla storlek och kräver en ägare som är tydlig och konsekvent för att den ska kunna formas till den följsamma, trevliga hund den är. Den är mycket lyhörd och reagerar snabbt vilket man ska utnyttja då man fostrar och aktiverar den.

 

 

Pälsvård:

Pälsen kräver ingen speciell vård mer än ett rengörande bad vid behov, den är annars ganska självrengörande. Pälsen är ganska lättskött, endast regelbunden borstning behövs, speciellt under fällningsperioderna. Pälsen avvisar smuts och vatten(det är en hund som tåler kyla och vatten bra)


Gullig hund! 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundtipsochtrix.blogg.se

Bloggen för oss som älskar hundar <3

RSS 2.0